Engesvang Kirke laver årsprogram – med fare for aflysninger

26. september skal "Et lille Band" give støttekoncert i Engesvang Kirke til fordel for Engesvang Sogns Menighedspleje, altså kirkens sociale hjælp til udsatte familier i sognet. Foto: Hans Jørgen Hansen

Noget af det kan blive skønne spildte kræfter, men aktivitetsudvalget under Engesvang Menighedsråd har de seneste måneder arbejdet med at planlægge masser af arrangementer i det kommende år, fortæller Hans Jørgen Hansen fra udvalget.

- Vi har planlagt arrangementer som om der ikke findes covid-19. Eller næsten. Det er muligt, at vi kan blive nødt til at aflyse arrangementer, ligesom vi har gjort i stor udstrækning i 2020, men vi vil ikke tage sorgerne forskud, siger Hans Jørgen Hansen og fortsætter:

- Kirker er jo ikke omfattet af så mange restriktioner som andre dele af samfundet. Der er en forståelse for, at ikke mindst i krisetider har mange mennesker behov for gudstjenester og kirkelige aktiviteter. Derfor har vi nærmest en forpligtelse til at lave aktiviteter, der kan skabe glæde, håb og optimisme, siger Hans Jørgen Hansen.

Corona-situationen har dog haft så meget indflydelse på årsprogrammet, at det er ganske tyndt i begyndelsen af året, men til marts kommer der gang i ”løjerne”, fortæller Hans Jørgen Hansen.

- Sidste år måtte vi aflyse, men i år vil vi gennemføre kirkens fødselsdag. Søndag 14. marts er det 124 år siden Engesvang Kirke blev indviet. Det skal vi fejre med en børnefødselsdag efter gudstjenesten med kakao, kagemand og børneunderholdning.

Datoen er i 2021 sammenfaldende med den dag, der landet over er indsamling til Folkekirkens Nødhjælps arbejde. Det bliver også gennemført i Engesvang om formiddagen, men traditionen med en støttekoncert er flyttet til lørdag eftermiddag, 13. marts. I år bliver det en koncert med den lokale trubadur Jakob Bak.

Til oktober bliver der igen en støttekoncert. Da til fordel for Engesvang Sogns Menighedspleje, altså den lokale kirkes sociale hjælp til udsatte familier. Da bliver det med den lokale musikgruppe ”Et lille band”.

- Ellers er vores program for 2021 noget præget af gentagelser forstået på den måde, at det er arrangementer, der var planlagt til 2020, men som vi måtte aflyse på grund af coronaen. Det gælder blandt andet vores nyskabelse med en kirkefestival. Lørdag 21. august vil vi lave masser af aktiviteter på den store plæne ved sognehuset. Blandt andet skal vi have en hoppekirke, og vi skal have koncert med ”Meiner Band”, fortæller Hans Jørgen Hansen.

I marts forsøger man også at få det foredrag med tidligere sygehuspræst Ruth Østergaard, der blev aflyst et år tidligere. I september vil man kunne høre et foredrag med Ruth Brik Christensen, der i en moden alder kastede sig ud i opgaven med at drive soldaterhjem i danske militærbaser i Irak, Libanon og Afghanistan.

Desuden indeholder programmet flere musikarrangementer og fællesspisninger, blandt andet vil man lave fællesspisninger, der primært henvender sig til enlige, der normalt spiser alene.

Hans Jørgen Hansen understreger, at man er klar til aflyse i den udstrækning, restriktionerne gør det nødvendigt.