De døde blev mindet

Sognepræst Karin A. Vestergaard oplæste navnene på de 23, der der døde i sognet det seneste år. Foto: Hans Jørgen Hansen

Traditionen tro var der første søndag i november særlige gudstjenester i Engesvang Kirke i anledning af allehelgensøndag. Det er den dag, man i kirken mindes de døde.

I kirken, der var smykket af mange stearinlys, oplæste konstitueret sognepræst Karin A. Vestergaard navnene på de 23 fra Engesvang Sogn, der er døde det seneste år.

Pårørende til de afdøde havde fået en særlig indbydelse, og af hensyn til corona-restriktioner, var det krævet at man tilmeldte sig på forhånd, uanset om man havde fået en særlig indbydelse eller ej. Ret få tog imod tilbuddet om at tilmelde sig, så i år var der ganske god plads ved de to minde-gudstjenester, der tidligere år har været noget af et tilløbsstykke.

I sin prædiken nævnte Karin A. Vestergaard blandt andet, at det både er en mindets dag og ordets festdag.

- Vi fejrer det levende ord, som fortrænger mørket. Det giver os et levende håb i livet, sagde sognepræsten blandt andet.

Hun opfordrede til at dele sorgen og savnet med Gud - og være taknemmelig for, at de, som er døde fra os, også har lært os noget om livet.

Før og efter gudstjenesten spillede organist Nana Voskanyen stille musik på orglet, og de pårørende fik gravlys, de kunne tænde og tage med på deres kæres grave på den mørke kirkegård.