Du er her: 

Præst, lærer og kunstner holdt foredrag i Engesvang Sognehus

Ejvind Nielsen. Foto: Hans Jørgen Hansen

Tilværelsen kan let blive for fyldt af tilbud fra supermarkedet, snak om hygge og småskavanker. Det var noget af det centrale i det foredrag, den tidligere sognepræst og lærer Ejvind Nielsen onsdag aften holdt i Engesvang Sognehus.

Han fortalte om sit liv, og indimellem satte han masser af vittigheder, der gang på gang fik de godt 30 tilhørere til klaske sig på lårene af latter.

- Må man her i Engesvang fortælle historier, der er lige på kanten, spurgte Ejvind Nielsen og fortalte så historien om de to nonner på cykeltur.

Tilhørerne måtte indrømme, at det var frækt. Altså, at cykelsmeden tog en helt anden pris, end han oprindeligt havde lovet.

Der var masser af erindringer, blandt andet om engang han var til fodbold i Ikast, og en spiller fra modstanderholdet sprækkede sine bukser og resten af kampen fik tilråb om, at han bare kunne have købt sine bukser i Ikast.

Der var også meget seriøst i foredraget, blandt andet fortalte Ejvind Nielsen om, hvordan han med sin baggrund som skolelærer, fagkonsulent i kristendom og hjælpepræst fandt på at lave kirkelig undervisning for børn i 3. klasse. Det er i dag udbredt til hele landet og findes i alle sogne i Danmark.

Efter en tilværelse som bondedreng, højskoleelev, seminarieelev, skolelærer, fagkonsulent og præst kastede Ejvind Nielsen sig over kunsten. Han besøgte en kunstner, der pegede på ham og sagde, han skulle gå i gang med at male.

- Jamen, jeg kan ikke tegne.

- Det er ikke noget problem.

- Jamen, jeg er farveblind.

- Det kan ikke være bedre.

- Jamen, jeg har fået diagnosen skjult skelen.

- Alle tiders. Du kommer bare her ud til mig, og så drikke vi noget rødvin, og så maler vi sammen.

Siden har Ejvind Nielsen beskæftiget sig med kunst og har haft udstillinger i både ind- og udland.

Han brugte det til at understrege, at man skal få noget ud af tilværelsen.

Og så havde han en historie som udgangsreplik:

- Jeg besøgte engang en mand, og vi snakkede om hygge, småskavanker, tilbud i Rema og den slags fuldstændigt tåbelige emner. Da jeg så skulle gå, så sagde han: "Vil du ikke komme lidt oftere. Jeg bliver så glad, når du går”.

Del dette: