Kirken er åben igen

Der er i øjeblikket kun 24 stole, hvilket svarer til det antal personer, der må være i rummet. Foto: Hans Jørgen Hansen

Kristi himmelfartsdag var det igen muligt at komme i kirken i Engesvang Kirke. Ganske vist med visse begrænsninger, blandt andet med et begrænset antal pladser. Derfor var der to gudstjenester efter hinanden. Men fra pinsedag, 31. maj, vil der igen kun være en søndagsgudstjeneste, oplyser sognepræst Cecilie Smith-Petersen.

- Vi følger de retningslinjer, der er udstukket fra Kirkeministeriet og Sundhedsstyrelsen, så vi må kun have 24 besøgende i Engesvang Kirke ad gangen. Derfor har vi kun stillet 24 stole i kirkerummet, og de er stillet med to meters afstand, som er kravet, hvis man skal synge. Vi synes nemlig, at menighedssangen er så vigtig, at den kan vi ikke undvære, siger Cecilie Smith-Petersen.

Til gengæld har hun og menighedsrådet besluttet, at der ikke er altergang i forbindelse med gudstjenesterne.

- I princippet må vi fejre nadver sammen, men restriktionerne gør, at man vil føle noget af det højtidelige vil gå tabt. Jeg kan ikke se mig selv stå foran alteret med plastikhandsker og afmærkningsstreger for, hvor folk må sætte sig, siger sognepræsten, der tilføjer, at hvis nogen ønsker det, kan hun komme hjem til folk og forrette altergang privat.

Hun er glad for, at kirken nu kan genåbnes, og at menighedslivet kan kaldes til live igen.

- Det har da været en frustrerende tid. Det har virkelig understreget, at man kun er præst i kraft af at have en menighed. Situationen har jo gjort, at mange mennesker har holdt sig tilbage fra at kontakte præsten. Det er ærgerligt, for jeg har jo hele tiden været klar til at snakke med mennesker. Måske har mange haft ekstra behov for en at snakke med. Og jeg er klar til at snakke med alle, siger Cecilie Smith-Petersen.

I perioden med lukket kirke har hun ugentligt lavet andagter på video, som ligger på Engesvang Kirkes hjemmeside. Nu da gudstjenesterne er genoptaget bliver der lavet lydoptagelser fra gudstjenesterne, så man derhjemme kan lytte til gudstjenesten, hvis der ikke var plads i kirken, eller hvis man er utryg ved at være sammen med så mange mennesker.

Lyt til gudstjenesten fra Kriti himmelfartsdag her

Lyt til gudstjenesten fra 6. søndag efter påske her