Rørende støttekoncert

Man kan stadig støtte sogneindsamlingen i Engesvang med MobilePay 11 44 00 - i tekstfeltet skriver man 8612

Kærlighed og håb var kodeordene i alle de sange, der indgik i koncerten søndag eftermiddag i Engesvang Kirke. I forbindelse med den årlige sogneindsamling til Folkekirkens Nødhjælp gav duoen AnchorMen en støttekoncert, hvor alle entré-indtægter gik til indsamlingen.

AnchorMen er far og søn, Steen og Daniel Ancher. De har spillet sammen i tre-fire år. Mest covernumre, af forskellige tophits, men på det seneste er de begyndt at skrive deres egne tekster og melodier. Det fik man eksempler på ved koncerten i Engesvang.

Steen Ancher bidrog blandt andet med en ørehænger med titlen ”Vi tænder lys”. Han fortalte, at inspirationen til den kom fra en mediedebat om folkekirken skal tænde lys for udstødte.

Se en video fra koncerten her

Steen Ancher fortæller, at han havde glædet sig til at synge og spille i kirken.

- Jeg synes, vi har noget på hjerte. Vi har lavet en liste af sange, der udtrykker håbet om en bedre verden. Det er også noget, vi spiller på værtshuse, men det er bare så dejligt, at synge de tekster her, hvor folk hører efter – og måske tager budskabet med sig ud i verden, siger Steen Ancher.

Koncerten var det mest kontante udtryk sogneindsamlingen i år fik i Engesvang. Folkekirkens Nødhjælp havde efter myndighedernes udmelding fredag om corona-smitte valgt at aflyse indsamlingen dør til dør. I stedet har man på forskellige platforme opfordret til at givet et bidrag digitalt.

Lokalt i Engesvang har menighedsrådet, blandt andet gennem uddeling af løbesedler opfordret til at give støtte med en speciel kode, så man kan se, at beløbet kommer fra Engesvang. Det betyder, at man søndag eftermiddag var nået op på 3103 kr. indsamlet i Engesvang, fortæller Hans Jørgen Hansen, som er indsamlingsleder i Engesvang Kirke.

- Der er desværre langt op til de normalt 15.000 til 17.000 kroner vi samler ind med almindelig sogneindsamling. Men jeg håber at mange i de kommende dage vil give et bidrag på MobilePay, sms eller på Folkekirkens Nødhjælps hjemmeside. Og hvis man giver et bidrag via MobilePay, må man da gerne i tekstfeltet skrive 8612, så de på hovedkontoret kan se, at det er Engesvang, der giver, siger Hans Jørgen Hansen.