Du er her: 

Nye malerier i sognehuhset

Hanne Tang Sørensen udstiller i Sognehuset indtil 25. marts. Foto: Hans Jørgen Hansen

Det er malerier af Hanne Tang Sørensen fra Kjellerup, der de kommende par måneder udsmykker sognehuset ved Engesvang Kirke.

- Kunst skal ikke forklares. Kunst skal opleves, siger Hanne Tang Sørensen, som dog fortæller, at hendes malerier primært er akryl på lærred og med spartel.

- Jeg maler hovedsageligt naturalistisk med et abstrakt strøg. Jeg lader ofte farverne guide mig, og billederne skifter derfor stil undervejs, og på den måde finder jeg mange udfordringer. Jeg er eksperimenterende, og jeg øver mig hele tiden i at finde den svære balance mellem at give slip og samtidig kontrollere billedets udtryk, siger Hanne Tang Sørensen.

Hun fortæller, at hun ofte finder inspiration til sine motiver i de store vidder ved Vesterhavet. Noget bliver til meget naturalistiske billeder, mens andet bliver helt abstrakt, hvor det blot er farve-indtryk, hun har med hjem til atelieret i Kjellerup.

Hun har altid malet og tegnet, men det er mest den sidste halve snes år som pensionist, hun har fordybet sig. Det er sket med flere kurser hos anerkendte undervisere – og mange timer med eksperimenter foran lærrederne. Desuden deltager hun i en male-gruppe i Kjellerup, hvor deltagerne giver hinanden gensidig kritik og opmuntring.

Malerierne kan ses, når der er åbent i sognehuset indtil 25. marts.

Del dette: