Foredrag med tv-metrologen Mikael Jarnvig 21. januar

- Umiddelbart har kristendom og klimaforandringer ikke meget med hinanden at gøre, men i Engesvang Kirke vil vi gerne sætte fokus på miljøet, og hvad vi kan gøre for at passe på Guds skaberværk, siger formanden for menighedsrådets aktivitetsudvalg Tina Vestergård Pedersen, som fortæller menighedsrådet 21. januar kl. 19 arrangerer et foredrag med tv-metrologen Mikael Jarnvig.

- Klimaforandringerne kan ikke bortforklares. Men de kan forklares. Og de kan forklares, så vi alle kan forstå, at vi har et medansvar. Vi har i tv set Mikael Jarnvig forklare vejret de kommende fem dage, men her omkring nytår har vi også set ham forklare de ekstreme vejrrekorder, der vælter ind over os i disse tider. Når vi får ham mere eller mindre på tomandshånd, kan han også give os forklaringerne på, hvordan det hele hænger sammen, siger Tina Vestergård og tilføjer:

- Mikael Jarnvig er også kirkeligt engageret, så når han er udenfor tv-rammen kan han også koble sin viden om vejr og klima sammen med sin mening om, hvordan man som kristen har ansvar for at beskytte skaberværket.

Tina Vestergård fortæller, at Mikael Jarnvig som andre kendte foredragsholdere skal have et honorar, så derfor bliver man for en gangs skyld nødt til at tage entré til dette foredrag. Samtidig tilføjer hun, at hun håber, mange lokale vil bakke op om arrangementet.

Hun tilføjer, at menighedsrådet selv gør en indsats for klima og miljø.

- Vi har taget hul på den checkliste, man skal opfylde for at få certifikatet som ”grøn kirke”. I de senere år har vi energioptimeret kirken, og lige nu er vi ved at få installeret ny varmestyring. Vi har afskaffet brugen af plastik-kopper og generelt er miljøhensyn og energibesparelser vigtige parametre, når vi overvejer vores investeringer og visioner for kirken. Vi skal alle gøre noget for at passe på vores jord, siger Tina Vestergård Pedersen.