Engesvang Kirkes årsprogram 2020 er klar

Engesvang Kirke vil til sommer lave en festival. Det fremgår af programmet over det kommende års arrangementer, og som menighedsrådet netop har godkendt.

- V i har den store plæne udenfor sognehuset. Den skal da bruges til noget, så lad os lave en fest der med boder, hoppeborg og koncert, siger Tina Vestergaard Pedersen, som er formand for menighedsrådets aktivitetsudvalg.

Hun oplyser, at festivalen er planlagt til lørdag 22. august. Musikken bliver med Meiner Band, der spiller folk og rock. Forsanger i gruppen er Morten Meiner som også er sognepræst i Bording.

Årsprogrammet indeholder 25 arrangementer. Det lægger ud med et foredrag med et kendt menneske, nemlig tv-metrologen Mikael Jarnvig, der kommer i sognehuset 21. januar for at tale om klima og kristendom.

Derefter følger to koncerter med professionelle musikere. Den armensk-græske pianist Anna Nadriyan giver lørdag 8. februar en koncert med værker af Beethoven. Onsdag 19. februar er det jazzpianisten Martin Schack og kontrabassisten Jesper Hindø, der spiller salmer i jazz-rytmer.

Der er flere foredrag på programmet. 19. marts kommer tidligere sygehuspræst Ruth Østergaard Poulsen og taler om når livet gør ondt. 23. september er det tidligere sognepræst og nuværende kunstmaler og skulptør Ejvind Nielsen, som taler om humor i livet. Endelig er der 18. november foredrag med Alena Strelow, der er opvokset i Sydslesvig og nu er præst i den danske kirke i Sydslesvig.

Og så er det også året, hvor der skal vælges nyt menighedsråd. Det er fra Kirkeministeriet besluttet, at det denne gang skal foregå samme dag i alle sogne i hele landet. 12. maj skal der være orienteringsmøde, hvor man skal tale om forventningerne til det kommende menighedsråd. Derefter indkalder man 15. september til et valgmøde, hvor der sættes navne på menighedsrådet de kommende fire år.

Se hele programmet ved at klikke her