Mange deltog i De ni Læsninger i Engesvang Kirke

Med masser af musik fik deltagerne i gudstjenesten i Engesvang Kirke søndag 8. december hele bibelhistorien på en times tid. Det var fordi gudstjenesten denne dag var efter konceptet ”De ni Læsninger”.

Med skiftevis centrale bibeltekster og musik blev deltagerne bragt fra skabelsesberetningen i Det Gamle Testamente til Paulus’ ord om at de kristne skal ære Jesus og følge ham.

Gudstjenesten var uden prædiken, men sognepræst Cecilie Smith-Petersen sluttede dog af med at bede Fadervor og lyse velsignelsen. Under vejs havde flere almindelige kirkegængere læst nogle af de ni bibeltekster.

Musikken mellem tekstlæsningerne var både fællessalmer og stykker på fløjte spillet af kirkesanger og sognemedhjælper Tove Moody Henriksen. Hun spillede også på klaver til ter korsange, som kirkens gudstjenestekor sang. Det var tre nye salmer af Lisbeth Smedegaard Andersen, som er skrevet netop til ”De ni Læsninger”.

Den lidt anderledes gudstjeneste, der sluttede med kaffe og hjemmebagte småkager, havde deltagelse af cirka 40 unge og gamle.

Begrebet ”De ni Læsninger” er en tradition, der kommer fra den engelske kirke, hvor man typiske juleaften samles i kirkerne for at høre centrale bibeltekster vekslende med musik og salmer.

Der er flere billeder i dette album: https://photos.app.goo.gl/sbYAoHAh38Xb81JW6