Ny formand for menighedsrådet

Næstformand Hans Jørgen Hansen og formand Vibeke Steen. Foto: Cecilie Smith-Petersen

Når det nye kirkeår begynder første søndag i advent (1. december) får Engesvang Menighedsråd ny formand. Næstformanden og formanden bytter roller det næste år, oplyser den afgående formand, Hans Jørgen Hansen.
Ny formand bliver Vibeke Steen.
- Der skal vælges nyt menighedsråd om et år, og jeg planlægger ikke at genopstille. Derfor synes jeg, det er passende at lade en, der planlægger at genopstille, få erfaring med formandsposten. Der er jo ingen garanti for at Vibeke bliver genvalgt, når der skal vælges nyt menighedsråd næste år, men jeg gætter på, at der vil være stemning for, at hun skal være i rådet de kommende fire år, siger Hans Jørgen Hansen.
Formandsskiftet er helt udramatisk, idet loven foreskriver, at et menighedsråd skal nykonstituere sig hvert år, når det nye kirkeår begynder. Ved dette års konstituering byttede formand og næstformand altså poster, og Vibeke Steens hidtidige funktion som sekretær for menighedsrådet går også over til Hans Jørgen Hansen.
- Det bliver da spændende at prøve en anden funktion i menighedsrådet. Jeg synes, det er spændende, at det er almindelige mennesker i sognet, der bestemmer, hvordan vores lokale kirke skal drives, siger Vibeke Steen, som understreger, at hun fortsat vil arbejde meget i menighedsrådets frivilligeudvalg med at engagere frivillige i det kirkelige arbejde.
Der er også sket andre ændringer i menighedsrådet, idet Henry Jensen, der blev valgt ind i menighedsrådet for tre år siden, har ønsket at blive fritaget for hvervet resten af valgperioden. I hans sted er det næste år indkaldt suppleanten Mogens Andresen.
Menighedsrådsvalget næste år kommer til at foregå 15. september. Det sker ved en valgforsamling, hvor alle voksne folkekirkemedlemmer, der bor i sognet, har adgang til at deltage og stemme. Det foregår samme dag over hele landet i alle næsten 2000 sogne.