Du er her: 

Børn og unge lavede gudstjeneste

Børn og unge var med til at lave gudstjenesten i Engesvang Kirke. Foto: Hans Jørgen Hansen

Det var en gudstjeneste, børn og unge fra sognet havde været med til at lave, da der søndag var indbudt til såkaldt BUSK-gudstjeneste i Engesvang Kirke. BUSK står for Børn, Unge, Sogn, Kirke.

Både spejdere, konfirmander og minikonfirmander medvirkede i gudstjenesten sammen med sognepræst Cecilie Smith-Petersen.

De store spejdere havde også været med til at planlægge gudstjenestens tema og indhold. Faktisk havde fem af dem overnattet i kirken mellem lørdag og søndag. Der brugte de blandt andet tiden til at klippe stjerner ud af guldpapir. Temaet for gudstjenesten var nemlig ”stjerner for hinanden”.

I sin prædiken talte sognepræst Cecilie Smith-Petersen om, at lige som stjerner på himlen er forskellige alle sammen og dog ser ens ud, så er alle mennesker også i store træk ens og dog i Guds øjne en stjerne hver især. På samme måde er vi stjerner for hinanden, selv om vi ikke bliver sportsstjerner eller musikstjerner.

Det var konfirmander der bad indgangsbøn og udgangsbøn. Minikonfirmander, altså børn, der går i 3. klasse, og som i en periode får kristendomsundervisning i kirken, sang for på et par sange med fagter. En spejder læste bibeltekster og en anden var med til at dele brødet ud ved nadveren, ligesom spejdernes fane stod vagt i korbuen under gudstjenesten.

Efter gudstjenesten var der kirkekaffe, saftevand og kage i kirken.

Der er flere billeder fra gudstjenesten i dette album: https://photos.app.goo.gl/AjupdZxHUSjchH2NA

Lyt her til lydglimt fra gudstjenesten: https://drive.google.com/open?id=1OS-pUf9U8LJMeZ9ZPTRgEecfhTMPIBp9

Del dette: