Barok i kirken

Nana Voskanyan spillede både orgel og klaver. Foto: Hans Jørgen Hansen

Det var starten på barokmusikken, de cirka 30 tilhørere stiftede bekendtskab til, da der torsdag 10. oktober var klassisk koncert i Engesvang Kirke.

Kirkens forholdsvis nye organist, Nana Voskanyan, ar sat sig for i kommende koncerter at føre tilhørerne gennem markante komponister i barokken.

Ved denne første koncert spillede hun først fem satser på orgel af Dominico Zipolo (1688-1726), nemlig Toccata i d-mol, Vers I, Vers II, Vers III og Canzona. Derefter spillede hun på klaver fire satser af Dominico Scarletti ((1685-1757), nemlig sonata i A-dur, sonanta i d-mol, sonata i f-mol og sonata i d-mol.

I mellem var der også to fællessalmer: ”Den lyse dag forgangen er” og ”Fred hviler over land og by”.