Noas ark i kirken

Børnene fandt de dyr, der skulle med i Noas stor skib. Foto: Hans Jørgen Hansen

Efter flere dage med regn kom solen. Den dannede en regnbue over Engesvang Kirke. Regn, sol og regnbue var del af den historie, der var tema for børne- og familiegudstjenesten i kirken 20. august.

Sognepræst Cecilie Smith-Petersen genfortalte historien om Noa, der af Gud fik at vide, at han skulle bygge et kæmpestort skib. Gud syntes nemlig, at alle andre mennesker end Noa og hans familie var så onde, at de skulle dø. Kun de, der kom med på skibet, skulle overleve. Skibet skulle være så stort, at der var plads til en han og en hun af alle Jordens dyrearter.

Ved døbefonten var der et billede af Noas skib, og alle børnene i kirken blev sat til at gennemsøge kirken for tegninger af alle mulige dyr. De tegninger skule med i skibet.

Da Noa havde samlet alle dyr i arken, som et skib blev kaldt den gang, lod Gud det regne så længe, at hele Jorden blev dækket af vand og alle landdyr og mennesker døde. Undtagen de, der var med i arken, og som der efter skulle være forældre til alle dyr og mennesker derefter.

Da regne hørte op, solen kom igen og man igen kunne se landjord, lovede Gud, at det ville han aldrig gøre igen. Og som et tegn på det, ville han efterefter sætte en regnbue på himlen.

Efter gudstjenesten var der fællesspisning i sognehuset, hvor frivillige havde lavet dejlig aftensmad til børn og voksne.

Du kan se flere billeder på dette link: https://photos.app.goo.gl/aPPFDY8vdXtmdHLR6