Flere deltager i bryllupper i Engesvang Kirke

Højmesse i Engesvang Kirke. Foto: Hans Jørgen Hansen

Den årlige statistik over kirkegangen i Viborg Stift er netop udkommet

I 2018 deltog der markant flere i de såkaldte kirkelige handlinger i Engesvang Kirke end året før.

Det er en af de oplysninger, man kan se i den kirkestatistik, Viborg Stift netop har udgivet.

De kirkelige handlinger omfatter blandt andet bryllupper, begravelser, konfirmationer og lignende. I 2018 var der i gennemsnit 103 deltagere i kirkelige handlinger i Engesvang Kirke. Året før var det tal 75.

Den største afvigelse fra 2017 til 2018 er imidlertid det gennemsnitlige antal deltagere i gudstjenesterne juleaften. I 2017 var det 195, og i 2018 var det faldet til 115. Det er der dog en naturlig forklaring på, idet Engesvang Kirke ikke havde fast præst i julen 2018. Det var vikarer fra andre kirker, der stod for julens gudstjenester.

Det gennemsnitlige antal deltagere i gudstjenester på søn- og helligdage er fortsat 40, svarende til 1,6 procent af folkekirkemedlemmer i sognet. Gennemsnittet for alle kirker i Ikast-Brande Provsti er 50, svarende til 3,9 procent af folkekirkemedlemmerne i provstiet.

Antallet af deltagere i hverdagsgudstjenester er faldet fra 58 til 53, men til gengæld er antallet af deltagere i andre aktiviteter i sognet, blandt andet foredrag, koncerter m.v. steget fra 36 til 51.