11 gik i Engesvang for klimaet

Tina Vestergård samler ind på Ellevej. Foto: Hans Jørgen Hansen

De mennesker i den fattige del af verden, der virkelig bliver ramt af klimaforandringer, fik søndag hjælp fra Engesvang. 11 frivillige tog en indsamlingsbøsse i hånden og gik ud i sognet for at banke på dørene i håbet om, at folk vil hjælpe.

Det vil de, kan indsamlingsleder i Engesvang Hans Jørgen Hansen fortælle.

- Vi fik 14.246 kr. ind, hvilket at 4199 kroner mere end sidste år. Men i år fik vi også dækket tre ruter mere end sidste år. Desuden har vi nu fået et system, så indbetalinger på MobilePay kan blive registreret i sognet, hvis giverne ønsker det. Det har de gerne villet, og det siger indsamlerne tak for, siger Hans Jørgen Hansen.

Indsamlingen går til Folkekirkens Nødhjælps arbejde, og i år har der været fokus på den støtte, der bliver givet til landmænd i verdens fattigste egne. De påvirkes af klimaforandringer i ekstrem grad. Derfor indledtes indsamlingen med, at Hans Jørgen Hansen fortalte om sit møde med tørkeplagede bønder i Etiopien.

Indsamlerne fik kaffe og rundstykker ved starten, og da de kom tilbage for tælle indholdet af indsamlingsbøsserne, var der varm suppe at lune sig på.

Indsamlerne kom gratis til den koncert, der om eftermiddagen var i kirken med duoen Tornøe og Weje. Der var 25 tilhørere til koncerten, hvor andre end indsamlerne skulle betale 50 kr. i entré, der går ubeskåret til indsamlingen. Koncerten bød på gengør med hits fra 80'erne og 90'erne.

Se flere billeder her: https://photos.app.goo.gl/Qh3vtPJfFptbahHBA