Cecilie er den nye præst i Engesvang

Cecilie Smith-Petersen.

Det er den 30-årige Cecilie Smith-Petersen, der skal være ny præst i Engesvang.

Kirkeministeriet har netop offentliggjort, at hun er ansat som sognepræst i Engesvang fra 1. marts.

Hun er nyuddannet fra Aarhus Universitet og Pastoralseminariets afdeling i Aarhus. Derfor skal hun først præstevies eller ordineres, som det hedder i det kirkelige sprog. Det sker ved en ceremoni i Viborg Domkirke søndag 17. februar, hvor alle fra Engesvang er velkommen.

Hun bliver officielt indsat som sognepræst i Engesvang Kirke søndag 3. marts, hvor provst Poul Erik Knudsen vil overdrage hende til menigheden.

Det er menighedsrådet, der har været med til at udpege Cecilie Smith-Petersen. Det skete ved en enstemmig afstemning, og dermed er kirkeministeren forpligtet til at følge indstillingen.

- Da vi så ansøgningen fra Cecilie, var vi ikke i tvivl om, at hun vil passe vældig godt ind i vores sogn. Og det blev heldigvis bekræftet, da vi havde samtale med hende, siger menighedsrådsformand Hans Jørgen Hansen.

Han oplyser, at menighedsrådet har været meget bevidste om at vælge en præst, der favner bredt, og som ikke er knyttet til bestemte kirkelige retninger.

- De forskellige i menighedsrådet har gjort sig forestillinger om, hvordan den nye præst vil fungere sammen med de mange forskellige folkelige grupperinger, som vores lokalsamfund består af. Jeg er sikker på, at Cecilie vil være vellidt alle steder, og jeg kan på baggrund af mine møder med hende sige, at hun møder alle med et åbent sind og et stort smil, siger menighedsrådsformanden.

Cecilie Smith-Petersen er barn af to markante kirkemusikere, og hun har selv sunget kirkekor i 10 år. Hun er født og opvokset på Sjælland, men for 10 år siden flyttede hun til Aarhus. Hun har været på Testrup Højskole, ligesom hun har snust til Aarhus Kunstakademi og læst to års statskundskab, inden hun fandt sin rette hylde på Teologi i Aarhus.

- Jeg glæder mig utroligt meget til at blive præst. Og jeg glæder mig ikke mindst utroligt meget til at blive præst i Engesvang. Første gang, jeg besøgte byen og sognet, var jeg overbevist om, at det er sådan et sogn, jeg vil være præst i. Den dag, jeg første gang blev vist rundt, øvede skolen krybbespil og juleafslutning i kirken. Det var så skønt at se kirken i brug og fuld af børn, det kan man ikke undgå at blive begejstret over, siger den nye præst.

Hun fortæller, at hun allerede har været til det første arrangement i kulturhuset, og at hun snart vil besøge bryghuset og alle de andre aktiviteter i byen og sognet.

- Engesvang er jo så sprudlende, at alt det kan man kun ønske sig at være del af, siger Cecilie Smith-Petersen.

Men hun vil også komme udenfor sognet en gang i mellem, oplyser menighedsrådsformand Hans Jørgen Hansen.

- For moderne præster kan det blive en belastning at sidde for meget alene med begrænset faglig sparring. Derfor har provsten snakket om, at præsten i Engesvang måske skal have en tættere tilknytning til kollegerne i Ikast. Det skal blandt andet ske ved, at Cecilie skal have nogle tjenester i Ikast, og at vi en gang i mellem skal have Ikast-præster herud. Egentlig har Engesvang sogn lige størrelsen, der passer til en præst. Det har Cecilie også sagt, at det passer hende godt. Men vi og provsten tror, at det er vigtigt for hende at have nære kolleger, så hun ikke kører træt i det på lang sigt. Vi vil nemlig gerne have, at Cecilie er vores præst i mange år, siger Hans Jørgen Hansen.