Munter og følelsesladet afskedfest

Der var lagkage til afskedsfesten. Foto: Hans Jørgen Hansen

Der var både kærlige smil, latter og tårer i øjenkrogene, da menigheden i Engesvang tog afsked med sognepræst Ditte Bruun Laursen søndag 25. november.

Omkring 70 var mødt op til kaffebordet, der markerede afskeden, og der var lagkage til alle. Ditte Bruun Laursen har aldrig lagt skjul på, at hun er glad for søde sager, så der blev serveret lagkage. Inklusive en kopi af 100 års-lagkagen fra Matador.

- Vi havde jo ventet, art du ville blive her i 100 år. Nu får du alligevel 100 års-lagkagen, også selvom der kun er tre lys i, sagde menighedsrådsmedlem Vibeke Steen.

Formanden for menighedsrådet, Hans Jørgen Hansen sagde i sin tale blandt andet:

- Gang på gang har jeg tænkt ”Kan man også være kirke på den måde?” Selvfølgelig kan man det. Man skal bare have en præst med en tilstrækkelig krøllet hjerne, der kan vende ting på hovedet og tænke nyt. Og vel at mærke en præst, der har modet til at prøve de nye tanker af, sagde menighedsrådsformanden, der sluttede sin tale af:

- Jeg siger ikke, at jeg håber, du fortryder. Men jeg håber, at du har set kvaliteterne i Engesvang, og hvordan du har været med til at gøre Engesvang til et bedre sted at leve. Og det ved jeg, du gør. Jeg er sikker på, at du her har lært en hel del om at være kirke og præst.  Du har lært os meget, men du har sikkert også lært noget her, som gør, at du bliver alle tiders præst i Gellerup. Held og lykke med det. Og tillykke til Gellerup Sogn.

Kristian Jepsen holdt en følelsesladet tale om, hvor glad han har været for Dittes støtte, både mentalt og fysisk, når bentøjet ikke fungerer helt.

Det rørte mange.

Ditte Bruun Laursen fortalte om hvor meget, hun har lært i de tre år, hun har været præst i Engesvang, og hvordan det har gjort hende til en bedre præst.

Kirkesanger og sognemedhjælper Tove Moody Henriksen havde skrevet en sang i dagens anledning, hvor hun priste de mange tiltag, Ditte Bruun Laursen har stået bag.

Ditte Bruun er fortsat præst i Engesvang indtil på fredag. Det vil sige, at hun fortsat indtil da gerne vil tale med folk i sognet, og hun har også konfirmandundervisning torsdag. Fredag kommer flyttevognen, og hun rykker til Aarhus.

Der ventes at tage cirka tre måneder, inden en ny præst er ansat. Indtil da er det forskellige nabopræster, der på skift tager sig af Engesvang sogn.

Se flere billeder fra eftermiddagen i dette album: https://photos.app.goo.gl/xkaQdQVw4VX3j8mj9