Du er her: 

Engesvang Kirke skal have ny præst

Ditte Bruun Laursen vil fra 1. december være præst i Aarhus-forstaden Gellerup. Foto: Hans Jørgen Hansen

Menigheden i Engesvang skal have ny præst. Ditte Bruun Laursen, der har været sognepræst de seneste tre år, har fået nyt embede i Aarhus-forstaden Gellerup med virkning fra 1. december.

Formanden for menighedsrådet, Hans Jørgen Hansen, er ked af den meddelelse.

- Det er virkelig ærgerligt, for i Ditte har vi haft en spændende præst. Hun har haft mod på at prøve nyt og eksperimentere. Desuden har hun været virkelig god til at skabe kontakter til nye grupper i sognet, siger menighedsrådsformanden, som tilføjer:

- Men jeg har også forståelse for Dittes beslutning om at søge stillingen i Gellerup. Hun er af den nye generation af præster, der har behov for at kunne sparre med kolleger. Det kan let blive ensomt at være eneste præst i et sogn. Præster som Ditte har brug for at være sammen med kolleger, der kan inspirere, moderere, innovere.

Ditte Bruun Laursen forklarer, at muligheden for at have kolleger omkring sig har været afgørende for hendes ansøgning til Gellerup. Men lige så meget har det betydet, at det er en mangfoldig menighed, også med unge, der er fokus på i sognet.

- Men det har været en virkelig svær beslutning for mig, at skulle tage afsked med Engesvang. Det har jo været mit første embede, og ih hvor har jeg lært meget her. Her er jeg blevet vist tillid og opbakning til at prøve mange ideer af. Jeg er sikker på, at jeg i Engesvang har lært noget, jeg kan tage med til Gellerup. Mine minder om Engesvang vil altid være fyldt med taknemmelighed, siger Ditte Bruun Laursen.

Udnævnelsen i Gellerup er endnu så ny, at der ikke er lagt planer for hverken afsked eller ansættelse af ny sognepræst, oplyser Hans Jørgen Hansen.

- En præsteansættelse er en lidt kompliceret sag, så det vil tage noget tid. Det er under alle omstændigheder stiftet og biskoppen, der opslår stillingen og styrer ansættelsesproceduren. Når der er kommet ansøgninger, skal menighedsrådet indstille, hvem vi helst vil have ansat. Derefter er det Kirkeministeriet, der ansætter, forklarer menighedsrådsformanden.

Indtil der er ansat en ny præst, vil det være nabopræsterne, der skal vikariere. Der er endnu ikke lavet en plan for, hvilke præster, der kommer til Engesvang hvornår, eksempelvis i julen.

Del dette: