Familie på farten forbi Engesvang

Hvad man lover, det holder man. Det gjorde også 69-årige Helge Kristensen fra Give, da han for et par år siden snakkede med sin nabo.

Han sagde nemlig til naboen, at hvis han bare ville holde op med at ryge, så ville Helge gå på sine fødder fra Nordkap til Give.

Naboen stoppede med at ryge, og Helge snørede sne vandrestøvler i forsommeren 2017.

Den historie vil han selv fortælle i Engesvang Sognehus, når han og konen, Anne Grethe, holder foredrag og viser billeder fra den 3500 kilometer lange tur onsdag 24. oktober kl. 19.

Mens Helge gik, så fulgte Anne Grethe med i familiens store firhjulstrækker.

Sådan et køretøj har været familiens følgesvend i mere end 30 år. Så længe har de været professionelle globetrotter under titlen ”Familie på farten”. Børnene er for længst begyndt for sig selv, så nu er Helge og Anne Grethe ”Pensionister på farten”.

Foredraget i Engesvang er kommet i stand i et samarbejde mellem menighedsrådet og foreningen Aktive Seniorer, fortæller formanden for menighedsrådets aktivitetsudvalg, Tina Vestergård Pedersen.

- Vi er glade for at kunne samarbejde om at få et så populært foredrag til Engesvang. Vi tror, at det ikke alene vil være populært, fordi familie på farten er så kendte, men vi tror også, at vi kan blive klogere og fyldt af håb, når vi hører Helge og Anne Grethe fortælle, siger Tina Vestergård Pedersen, de understreger, at man er velkommen til foredraget uanset om man er medlem af Aktive Seniorer eller ej.