Steen Jørgensen fra Gl. Rye skal spille kirkemusik i Engesvang

Steen Jørgensen

Engesvang Kirke får ny organist fra 1. juli. Det er 64-årige Steen Jørgensen fra Gl. Rye, der tiltræder, efter stillingen har været ledige i nogle måneder, oplyser menighedsrådsformand Hans Jørgen Hansen.

- Vi får en meget erfaren musiker til at spille kirkemusik i Engesvang. Det har været værd at vente på, at vi kunne få en aftale med Steen. Han har en lang karriere som organist, men nu ønsker han at trappe lidt ned, og derfor vil han gerne tiltræde i vores relativt lille deltidsstilling, siger Hans Jørgen Hansen.

Steen Jørgensen er uddannet 1979 fra Det Jyske Musikkonservatorium og Aarhus Universitet med musik som hovedfag, og efter stillinger ved forskellige kirker har han de sidste 19 år været organist ved Them og Brande kirker. Desuden har han beskæftiget sig med undervisning, musik i forskellige sammenhænge, visesang og foredrag.

Han betegner sig som rytmisk orienteret.

- Jeg holder selvfølgelig fast i hjørnestenene af højmessen, men jeg synes også, det er spændende at udforske forskellige musikalske udtryk, siger Steen Jørgensen og fortsætter:

- Det, der gør Engesvang Kirke til noget særligt interessant for mig, er den gode kemi, jeg har fundet med sognepræst Ditte Bruun Laursen. Jeg er overbevist om, at vi sammen kan udvikle kirkemusikken i Engesvang til noget mangfoldigt og spændende.

Ud over at spille til gudstjenester og kirkelige handlinger bliver det også Steen Jørgensens opgave at stå for kirkens musikarrangementer.

- Omfanget og karakteren af de koncerter, vi skal have, afhænger i høj grad af de økonomiske rammer. Jeg vil jo gerne have mange mennesker til at komme til de arrangementer, og derfor skal det være af høj kvalitet, siger Steen Jørgensen.

For ham bliver det lige på og hårdt, når han tiltræder søndag 1. juli. Der er højmesse klokken 10, og der skal være forberedt både musikledsagelse til salmesangen og præludium og postludium.