Mange mennesker fejrede Kristi himmelfartsdag med friluftsgudstjeneste i Engesvang

Himlen var ganske nær, både helt konkret og i overført betydning, da der torsdag var friluftsgudstjeneste ved Bølling Sø i Engesvang. De tre folkekirkesogne omkring søen – Kragelund, Funder og Engesvang – har hvert år på Kristi himmelfartsdag en fælles friluftsgudstjeneste ved søen, og i år var det på Engesvangs side af søen, at det foregik.

Omkring 140 mennesker deltog i gudstjenesten. Dertil et par hunde og nogle tusinde dansemyg. Myggene gør nu ikke meget skade på denne tid af året, bortset fra at en og anden måske fik en myg i munden under salmesangen.

Gudstjenesten var i år henlagt til en skråning ved Ellevej i Engesvang by. Med blå himmel, blåt vand og en grøn skov på den anden side af søen var det som om dagens bibelord om, at Kristus fór til himmels blev en kende mere vedkommende, end når ordene siges i kirkerummet.

Det var både Funder-Kragelunds sognepræst Kresten Thue Andersen og Engesvangs sognepræst Ditte Bruun Laursen, der stod for gudstjenesten. Musikken blev leveret af Samuel Frederiksen, der spillede kornét til både salmesangen og til præludium.

Gudstjenesten var ekstra festlig, idet spejderne i Engesvang brugte gudstjenesten som et afsæt for en lejr, de skulle på de følgende tre dage. Derfor deltog mange spejdere, og de stillede også med deres fane.

Efter gudstjenesten blev der serveret kaffe og småkager, og man tog nogle fællessange fra højskolesangbogen akkompagneret af Samuel Frederiksen på harmonika og kirkesanger Tove Moody Henriksen på fløjte.

Se mange flere billeder i dette album