Du er her: 

Festlige farver i sognehuset

Der er stærke farver i foråret. I hvert fald i sognehuset ved Engesvang Kirke, hvor forårets kunstner er Birthe Høilund fra Sejs.

Frem til midsommer kan man se hendes malerier i sognehuset i forbindelse med arrangementer i huset, og når sognemedhjælperen er på sit kontor.

Malerierne er både figurative og nonfigurative. Men det er karakteristisk, at der er masser af klare farver, hvor tidligere i sin karriere har været kendt for lyse pastelfarver.

- Jeg får ofte ideer fra mine omgivelser eller fra gamle studier, der har været gemt hen. Det griber og udfordrer mig og bliver brugt til eksperimenter på billedfladen, siger Birthe Høilund, som gerne lader abstrakte og realistiske motiver indgå i billederne.

Birthe Høilund var fra barn og ung god til at tegne og male. Hun var en god iagttager og udviklede gode evner til at gengive alt med papir og blyant. Hun blev optaget på Danmarks Designskole og havde i årene derefter arbejde i beklædningsindustrien som reklametegner og designer. En del år var hun desuden ansat på Teko i Herning og underviste i frihåndstegning, farvelærer, komposition og meget andet.

Udstillingen i sognehuset i Engesvang kan ses frem til 26 juni.

Del dette: