Koncert i Engesvang Kirke til fordel for verdens mest udsatte

Firemen og Cathrine Møller Madsen spillede masser af pop i kirken. Foto: Hans Jørgen Hansen

Det var ikke ligefrem Bach og Buxtehude, der blev spillet i Engesvang Kirke søndag. Det var mere Rasmus Seebach og Kim Larsen.

I forbindelse med den årlige husstandsindsamling til Folkekirkens Nødhjælps arbejde var der støttekoncert med et ganske nyt band: Firemen. Det består af fire brandmænd fra brandstationen i Engesvang, og de havde til koncerten søndag allieret sig med sangerinden Cathrine Møller Madsen.

Bandleder – og holdleder på brandstationen – Kim Munksgaard indledte koncerten med at sige, at det for ham var noget af et eksperiment i en kirke at spille det, han kaldte ”ballemusik”.

Det viste sig, at det kan man godt. I en koncert, der varede mere end en time, blev der vippet med fødderne, klappet og rokket i stolene. Der var både rockede numre, pop og stille ballader. En enkelt sang med religiøst indhold blev der også plads til.

Kirkerummet holdt til det. Musikerne holdt til det. Publikum var begejstrede.

Koncerten var var arrangeret i forbindelse med den årlige sogneindsamling til Folkekirkens Nødhjælps arbejdet blandt verdens mest udsatte. Det betød, at man efter koncerten kunne sende 1750 kr. til indsamlingen. Indsamlerne, der havde brugt re timer på at gå fra hus til hus med indsamlingsbøsserne, kom gratis ind. I alt blev koncerten overværet af cirka 60 tilhørere.

Det er andet år indsamlingen til Folkekirkens Nødhjælp i Engesvang er suppleret med en støttekoncert. Sidste år var det ”Et lille Band”, der spillede kirken op. Og efter søndagens koncert meldte flere lokale musikere sig også klar til at give en koncert næste år eller næste år igen.

I alt blev der søndag indsamlet 10.047 kroner i Engesvang, oplyser menighedsrådsformand og lokal indsamlingsleder Hans Jørgen Hansen.

- Selve indsamlingen gik ikke specielt godt i år. Der havde meldt sig for få indsamlere. Vi fik kun dækket syv af 15 ruter. Vi kan mærke, at folk fortsat gerne vil bidrage til at give håb til verdens mest udsatte. Det springende punkt er, om vi kan skaffe indsamlere nok. Det kunne vi desværre ikke i år. Ærgerligt, men så var det godt, at vi havde en god koncert bagefter, siger Hans Jørgen Hansen.

Se flere billeder ved at trykke her