Vemodig afsked med Kirsten Poulsgaard

Menighedsrådets næstformand, Else Møller, overrakte gave og gav knus. Foto: Hans Jørgen Hansen

Det blev en flot gudstjeneste og en hyggelig fest. Men der var lidt vemodighed i luften, da menigheden i Engesvang sogn søndag 28. januar tog afsked med Kirsten Poulsgaard.

Hun har været kirkens organist og musikalske leder siden 2010.

Menighedsrådsformand Hans Jørgen Hansen fortæller, at det trods alt var en festlig dag.

- For os er det sørgeligt at skulle tage afsked med en organist af den kaliber og et menneske, der har betydet så meget for kirkelivet her i Engesvang sogn. Men når musikken og sangen fylder lokalet, så bliver det jo en fest alligevel, siger Hans Jørgen Hansen.

Ved gudstjenesten var der trangt på pulpituret ved orglet. Gudstjenestekoret, der består af frivillige, var mødt næsten fuldtalligt op. Normalt er der tre-fire frivillige, der møder op til gudstjenesterne lidt før tid og øver dagens salmer. Denne søndag var der 10, så der var vældigt brus på salmesangen.

Men også Kirsten Poulsgaard havde gjort noget særligt ud af dagen, blandt andet havde hun selv arrangeret et præludium af både klassik musik og filmmusik, og postludiet var variationer over ”Ode an der Freude”, også kendt som EU-hymnen.

Efter gudstjenesten var der sammenkomst i sognehuset, hvor der blev holdt taler og overrakt gaver. Naturligvis blev der også sunget. Både gudstjenestekoret og sognepræst Ditte Bruun Laursen havde skrevet sange til Kirsten Poulsgaards pris. Og for en gangs skyld skulle Kirsten Poulsgaard blive siddende på sin plads, mens det var kirkesanger Tove Moody Henriksen, der på klaveret spillede til sangene.

Se flere billeder fra dagen her