Kirke med fokus på børn

Børns trivsel er et vigtigt emne for Engesvang Kirke, og derfor vil kirkens menighedsråd i det nye år arrangere et møde om børns trivsel.

Det oplyser Tina Vestergård Pedersen, som er formand for menighedsrådets aktivitetsudvalg, der netop har offentliggjort programmet for kirkens arrangementer i 2018.

- Vi har jo meget med børn at gøre i kirken. Vi har blandt andet minikonfirmander for børn i 3. klasse, vi har børnekor, vi har konfirmandundervisning, og vi har familiegudstjenester med fællesspisning. Derfor har vi også meget kontakt til mange forældre, og for dem vil vi gerne tilbyde en aften, hvor vi har fokus på børn og deres trivsel, siger Tina Vestergård Pedersen.

Det er tirsdag 27. februar, man har et arrangement, hvor to markante Engesvang-personer deler ud af deres viden.

Den ene er lærer og musiker Jakob Bak Nielsen, som er med i musikgruppen Venskaberne, der synger og spiller for børn om mobning.

Den anden er forhenværende lærer på Engesvang Skole Bodil Jørgensen, som i mange år har været skolens omdrejningspunkt for kampen mod mobning.

Hent årsprogrammet her

Først på året har menighedsrådet også et tilbud om et foredrag med Matilde Have Kallesøe fra Engesvang, der i et halvt år har været volontør hos Brødremenighedens Danske Mission i Tanzania. Hun vil fortælle og vise billeder sammen med Maja Lund Jensen fra Ejstrupholm, som hun var udsendt sammen med.

I den internationale afdeling er der i oktober også et foredrag med de kendte ”Familien på farten”, der denne gang fortæller om en tur til Nordkap og hjem igen. Hjemturen var vel at mærke til fods. Det er et arrangement i samarbejde med foreningen Aktive Seniorer.

Derfor er det et arrangement med entré. Det er ellers ikke noget, menighedsrådet normalt har ved sine arrangementer.

- Normalt er der gratis adgang til vores arrangementer, fordi vi opfatter det som vores forpligtelse at lave kirkelige og folkelige arrangementer, som alle kan deltage i. Vi beder så godt nok folk om at betale 20 kroner for kaffen, men det er penge, vi lægger ned i den lille uofficielle kasse, hvorfra præsten kan give en hjælpende skærv til familier med særlige problemer op til jul, barnedåb og lignende, siger Tina Vestergård Pedersen.

Årsprogrammet fortæller også, at man i 2018 får besøg af ikke mindre end to biskopper. Søndag 27. maj har biskoppen over Viborg Stift, Henrik Stubkjær, meldt sin ankomst til en såkaldt visitats. Det vil sige, at han kommer og medvirker i gudstjenesten og bagefter holder han møder med præsten, med menighedsrådet og med personalet ved kirken.

Den anden biskop er en emeritus, nemlig Kjeld Holm, der indtil for et par år siden var biskop over Aarhus Stift. – I den branche beholder man titlen, selv om man ikke længere er i aktiv tjeneste. Kjeld Holm har mere travlt end nogen sinde, blandt andet med at holde foredrag. 25. september taler han i Engesvang om ”Spændende mennesker, jeg mødte på min vej”.

Blandt de nye tiltag, der er på programmet i 2018, er tre aftener i oktober med ”musik og lys i kirken”.

- Det er måske ikke egentlige arrangementer. Det er tre eftermiddage, hvor enhver er velkommen til at sætte sig ind i kirken i kortere eller længere tid. Måske vil man tænde et lys og tænke på et andet menneske. I mens vil vores organist, Kirsten Poulsgaard, spille stille på orglet. Ingen byder velkommen, og der er ingen egentlig start eller slutning. Kirsten spiller en halv times tid, og så kan folk bare komme ind og gå igen, som de har lyst til, siger Tina Vestergård Pedersen, der slutter:

- Vi glæder os meget til 2018. Der er mange forskellige arrangementer, så vi håber, at mange har lyst til at lægge vejen forbi kirken og sognehuset. Alle er velkomne.

Årsprogrammet er offentliggjort på kirkens hjemmeside, og i kirkens våbenhus ligger printede eksemplarer.

Se alle arrangementerne her