Sagde tak i kirken

Før gudstjenesten var der picnic udenfor kirken. Foto: Hans Jørgen Hansen

Høstgudstjeneste med picnic, lege og lystænding

Mens efterårsmørket langsom sænkede sig, blev der søndag aften takket i Engesvang Kirke. Årets høstgudstjeneste var gennemsyret af ordet ”tak”. Det blev takket for livet og alle dets gaver, og i og udenfor kirken var pyntet med blomster, kornneg, frugt og grønsager.

Et af elementerne i gudstjenesten var, at deltagerne skulle tage en fyrfadslys og give det til en anden i kirken. Derefter skulle vedkommende - hvis de havde lyst – gå op og stille lyset på døbefonten, mens de hver især tænkte på noget, de har lyst til at takke for.

Et andet vigtigt element i gudstjenesten var, at sognepræst Ditte Bruun Laursen oplæste bibeltekster om Guds gaver til mennesker, alt imens at kirkens organist spillede stille på klaver.

Klaveret var også i brug til flere af salmerne, Der var således flere relativt nye salmer, der ikke er med i salmebogen, blandt andet en efterårssalme med tekst af Lars Busk Sørensen og melodi af Willy Egmose: ”De sidste frugter er faldet nu”.

Forud for gudstjenesten fejrede man måske årets sidste sommerlige dag. På plænen foran kirken havde sognepræsten opfordret folk til at holde picnic med madpakker og termokaffe. Det var mest konfirmander, der mødte op, men de hyggede sig med deres madpakker, og det blev også til lidt lege, inden de gik ind i kirken for at sige tak.

Se flere billeder ved at klikke her