kolleger fra Engesvang og Tanzania

Vicebiskop Oscar Itael Lema. Foto: Hans Jørgen Hansen

Hotelchefen for Scandic Hotel i Silkeborg, Lone Hald, har fået en ny fortrolig kollega. Aristides Musheshe er hoteldirektør på et hotel i Bukoba i det nordlige Tanzania, og torsdag aften stillede han op til et offentligt debatmøde i Engesvang Kirke sammen med Lone Hald.

De diskuterede blandt andet udfordringerne med at rekruttere kvalificeret arbejdskraft og hvad, man gør med overskud af personale i lavsæson.

- Det har været utroligt spændende at møde en ny kollega, der arbejder under helt andre forudsætninger, end vi gør her. Det er meget berigende, og jeg har skyndt mig at invitere ham til at komme ind og se, hvordan vores hotel ser ud, siger Lone Hald.

Hun bor til daglig næsten ved siden af Engesvang Kirke, og hun var indbudt til at deltage i debatten i kirken, da man i samarbejde med organisationen Danmission havde besøg af tre gæster fra den lutherske kirke i Tanzania.

- Vi ville gerne vise, at der i Tanzania er højt kvalificerede mennesker, som kan udveksle erfaringer med kolleger i Danmark. Det er jo netop det, mission handler om i dag: Kirker inspirerer og hjælper hinanden på tværs af verdensdele, siger Hans Jørgen Hansen, som er formand for menighedsrådet i Engesvang, og som var medarrangør af debatmødet i kirken.

Danmission i Herning-Ikast havde et genbesøg, efter nogle midtjyder sidste år besøgte det nordlige Tanzania. Der var tre besøgende med hver deres faglige baggrund: En hoteldirektør, en revisor og en domprovst. Til det offentlige møde fik de stillet spørgsmål af midtjyske kolleger.

Det førte blandt andet til debat om ejendomsret, korruption, fyldte kirker og fredelig sameksistens mellem kristne og muslimer.

Forud for det offentlige møde, hvor der var godt 30 tilhørere, havde gæsterne fra Tanzania deltaget i en noget utraditionel familiegudstjeneste, hvor der indgik lege i gudstjenesten. Så de prøvede at deltage i både dans til ”Marken er mejet” og banke bøf med Gud og Jesus. Desuden deltog de i fællesspisningen med børnefamilier fra Engesvang.

Flere billeder fra dagen

Video om debatmødet