Dåben - en god start på livet

Når et barn bliver døbt, er det en festdag, hvor et lille nyt medlem bliver budt velkommen i fællesskabet. Fællesskabet i kirken og fællesskabet i familien.

Hvert år bliver godt 40.000 mennesker døbt – de fleste af dem som små børn. Der er flere gode grunde til, at så mange vælger at lade deres børn blive døbt.

- I dåben beder vi Gud om at være med, velsigne og beskytte os gennem hele livet. Vi får et løfte om, at Gud vil være med os, og at vi ikke står alene.
- I dåben bliver man medlem af folkekirken med alle dets fællesskaber, traditioner og privilegier.
- Man får del i en kulturarv, som har spillet en stor rolle i den danske historie.

- Dåben er en gave, som gælder hele livet – uanset hvornår man bliver døbt!

Nogle tænker måske, at det er smartere at vente med at døbe sit barn, så det selv kan bestemme. Men man kan også vende den rundt og sige, at I gør barnet en stor tjeneste ved at døbe det som spæd. Man kan altid fravælge at være en del af kirkens fællesskab senere i livet, hvis man ikke ønsker det. Men med barnedåb viser I jeres barn, hvilke værdier, traditioner og tro, I ønsker at give det med i livet, så det ikke står alene med valget.

Måske har I allerede besluttet, at jeres barn skal døbes.
Måske er I i tvivl.
Måske er I uenige.

Her på siden kan I finde masser af inspiration til at snakke om dåben, og om hvad den betyder for jer. Og I kan få eksempler på, hvad andre har gjort sig af overvejelser omkring dåb.

Desuden kan I altid ringe til præsten og få en snak med hende om dåben, og hvad den betyder.