Langfredag

Engesvang Kirke er helt mørklagt langfredag. Gudstjenesten består af vekselvirkning mellem salmesang og læsning af tekster om Jesu lidelseshistorie på langfredag. Efter gudstjenesten mens postludiet bliver spillet åbnes kirkens dør og lyset strømmer op mod korset på alteret.

Aktuelt

Nu er Engesvangs kommende præst, Cecilie Smith-Petersen, rigtig præst. Søndag eftermiddag blev hun ordineret i Viborg Domkirke af biskop Henrik Stubkjær. De to var ikke alene i den store kirke. Tvært i mod. Mindst 60 – 70 fra...[mere]

Det er den 30-årige Cecilie Smith-Petersen, der skal være ny præst i Engesvang. Kirkeministeriet har netop offentliggjort, at hun er ansat som sognepræst i Engesvang fra 1. marts. Hun er nyuddannet fra Aarhus Universitet og...[mere]

Stemningsfuldt, sjovt og hyggeligt er ord der rammer helligtrekongersgudstjenesten i Engesvang 6. januar ind. Det var stemningsfuldt, da spejdere, forældre og andre interesserede gik i fakkeltog gennem Engesvang til kirken, hvor...[mere]

Du er færdig med ungdomsuddannelse til sommer – og til efteråret skal du have en kæmpe oplevelse der giver mening. Du skal være volontør i en organisation, der gør en forskel i et land og en kultur, der er langt væk. Engesvang...[mere]

Ny udstiller i Engesvang Sognehus er Karen Kudahl fra Silkeborg. I 90’erne fik hun en arbejdsfri periode, og den benyttede hun til at gå på Kunstskolen i Silkeborg, som i en årrække vart en daghøjskole. - En ny verden åbnede...[mere]

Der var både kærlige smil, latter og tårer i øjenkrogene, da menigheden i Engesvang tog afsked med sognepræst Ditte Bruun Laursen søndag 25. november. Omkring 70 var mødt op til kaffebordet, der markerede afskeden, og der var...[mere]

Velkommen

Engesvang Kirke er sognekirke i Engesvang Sogn, Ikast-Brande Provsti i Viborg Stift under Folkekirken. Et sogn med 2564 folkekirkemedlemmer i det midterste Midtjylland.

Engesvang Kirke ligger i den nordlige del  af Engesvang by. Her er overfor kirken i 2009 bygget en helt ny præstebolig, og ved siden af kirken er der i 2013 bygget et sognehus med undervisnings- og mødelokale samt stort køkken.  De nye lokaler danne ramme om aktiviteter, som kirkens organist, menighedsråd og frivillige i stor udstrækning står bag og bakker op om. Det er blandt andet foredragsarrangementer, fællesspisninger, sangaftener m.v. Et kunstudvalg af frivillige står for kunstudstillinger i sognehuset. Det er menighedsrådet, der arrangerer den årlige udflugt for kirkens frivillige og den årlige kirkevandring til en nabokirke.

Sognehuset danner også ramme om organistens arbejde med et børnekor. I kirken er der tilbud om babysalmesang.

Engesvang Sogn ligger i Ikast-Brande provsti, hvor der er  et godt samarbejde med præsterne i Bording-Christianshede og i Ikast. Desuden er der samarbejde over stiftsgrænsen til Funder og Kragelund sogne i Silkeborg Kommune; således er der tradition for årlige fælles friluftsgudstjenester for de tre sogne, der ligger omkring Bølling Sø.

Ifølge kirketællingerne var der i sidst offentliggjorte periode i gennemsnit 52,2 deltagere i 125 gudstjenester og kirkelige handlinger. Højmesserne har et jævnt besøgstal med en mindre gruppe helt faste kirkegængere. Desuden er der velbesøgte gudstjenester for børnefamilier med efterfølgende fællesspisning.

Engesvang er ikke specielt præget af kirkelige retninger, men sognet består dels af gammel hedeegn præget af den indremissionske vækkelse og dels af Engesvang by præget af tørvearbejder-kulturen. I dag er det mest kendetegnende, at befolkningen ikke er bange for selv at tage fat om egne forhold, hvilket også kan ses af de mange foreninger, som sognet har.

I kirken kommer det blandt andet til udtryk ved, at menighedsrådet er åbent overfor at prøve nyt. Som led i processen med at finde ny præst holdt menighedsrådet et visionsmøde med cirka 50 deltagere fra sognet,  som satte stikord på, hvad de ønsker sig af kirkelivet i fremtiden.