Om kirken

Her på siden kan du læse mere om selve kirken, vores kunst, sognehuset og kirkegården. Du kan også finde kontaktoplysninger på kirkens ansatte og menighedsrådet.

Engesvang Kirke står fersk med hvide vægge og så godt som ingen udsmykning. Eneste undtagelse er den lille lyskunst til venstre for korbuen. Den er udført af Iren Schlenzig i 2006, og det er meningen, at alle, der har lyst, her skal kunne tænde et stearinlys.

Kirkens stole er anskaffet i 2010 til erstatning for de kirkebænke, der blev indsat ved kirkens store restaurering 1966-1967. Udskiftning af kirkebænke med løse stole skete for at gøre kirkerummet mere fleksibelt da det i en perioden også skulle benyttes til andre formål end gudstjenester, blandt andet konfirmandundervisning og møder.

Der blev valgt forholdsvis enkle stole, blandt andet for at modvirke tyveri. Indkøbet af stole kunne stort set finansieres af en arv, kirken tidligere har fået til udsmykning af kirken.

Kirken er oprindeligt bygget i 1896. - Læs om det her hos Engesvang Lokalhistoriske Arkiv.

Send os en besked: