Tysk koncert i Engesvang Kirke

Kombination af rock og klassisk musik med far og søn

Den tyske klassiske violinist Jochen Brusch har tidligere givet koncert i Engesvang Kirke. Nu kommer han igen. Og nu er sønnen med på arbejde.

Den 29-årige Tristan er nemlig blevet musiker lige som sine forældre. Men han har udviklet sig i en lidt anden retning. Han er i Tyskland blevet en ret kendt rockmusiker og -komponist.

Far og søn er derfor noget forskellige i deres musiske udtryk, men en gang i mellem laver de fælles koncerter, skønt far Jochen spiller klassisk violin og søn Tristan på sin guitar spiller og synger, hvad man nok må kalde ballader med en tendens til rock.

Til sammen kalder de det for et musikshow, og det præsenterer de i Engesvang Kirke torsdag 28. september kl. 19.

Når de to tyske musikere finder helt til Engesvang i Midtjylland, er det fordi Jochen Brusch har kontakter i Midtjylland, og han har sommerhus på Mors. Fra 1980 til 1986 var han ansat i Herning Stadstrio. Derefter blev han koncertmester i Essens symfoniorkester. I dag bor han i den sydtyske universitetsby Tübingen, hvor han komponerer, underviser – og rejser rundt i hele verden for at give koncerter.

For nogle år siden gav Jochen Brusch koncert i Engesvang Kirke, og kirkens organist, Kirstne Poulsgaard har holdt forbindelsen ved lige siden.

- Jeg har været fascineret af hans musik og over, at han fortsat ønsker at holde kontakt til musiklivet i Midtjylland, selv om han nu er internationalt kendt. Derfor synes jeg det er vildt, at jeg kan få lov til at spille sammen med ham, siger Kirsten Poulsgaard.

Koncerten i Engesvang Kirke indledes nemlig med Bachs Air i D-dur, hvor Kirsten Poulsgaard akkompagnerer på klaver.

Ellers vil koncerten især byde på numre med nutidige komponister. Meget af det er skrevet af Tristan Brusch, der i Tyskland også er mest kendt som sangskriver. En dansk komponist er også på programmet nemlig Sebastians ”Vårvise”. Der kommer også musik af Paul Simon, Cat Stevens og George Harrison.  Men der er også musik af Bach, Wienianski og Paganini.

Der er gratis adgang til koncerten.