Udflugt 2017

Den enorme have ved præstegården i Rødding blev beundret og rost overfor værtsparret Jakob Fløe og Anne Røndal. Foto: Hans Jørgen Hansen

Vejret var dejligt og lagkagerne var i rigelig mængde, da der sankthansdag var udflugt for Engesvang Kirkes frivillige.

Turen blev indledt med kaffe og rundstykker på Kongenshus Hede. Det er et fantastisk naturlandskab, der faktisk er lige i nærheden. Og så er der mindesten over de mange bønder i Engesvang Sogn, der har været med til at opdyrke hede.

Ellers gik turen til Rødding i Salling, hvor sognets tidligere sognepræst, Anne Røndal og hendes mand, Jakob, tog i mod i præstegården. Den enorme præstegårdshave blev beundret, og den medbragte frokost blev spist i præstegårdens stuer og køkken.

Når man besøger Rødding, bør man også besøge middelalderborgen Spøttrup. Den er tilstræbt restaureret som en middelalderborg fra 1500-tallet, mens nogle af rummene i borgen er forsøgt indrettet, som de kan have set ud i de forskellige tidsperioder, borgen har fungeret som beboelse.

Parken ved Spøttrup Borg er bestemt også et besøg værd. Ikke mindst haverne med krydderier og lægeplanter, der bugner her i juni med grønt og med dufte, der næsten slår en bag over, når man stikker hovedet ind bag de beskyttende hække.

Efter besøg på den store turistattraktion var det tilbage til præstegården, hvor præstekonen nu havde stillet an med kaffebord og lækre lagkager.

Der var stille i bussen hjem, da de cirka 20 deltagere skulle forøje både lagkage og oplevelser.

Se flere billeder fra turen her ved at klikke her