Påsken indledt med måltid

skærtorsdagsmiddag i sognehuset. Foto: Hans Jørgen Hansen

Skærtorsdag i Engesvang Kirke var familiegudstjeneste og stegt lam

Som der står i Bibelen, at jøderne skal indlede påskeugen med en middag med en særlig menu, således blev påsken indledt i Engesvang Kirke med en tillempet udgave af den middag, der er beskrevet i biblen.

Jesper Lund, der er uddannet kok, havde sammen med sin familie tilberedt en middag med stegt lam, brød og urter. For de 35 deltagere i middagen blev det en udsøgt aftensmad, hvor der var oplevelser for smagsløgene. Lammet, man spiste, har da også levet af græs og urter i Hørbylunde Bakker.

Forud for fællesspisningen var der familiegudstjeneste i kirken, hvor der blandt andet var besøg af en kylling, som skulle have børnene til at hjælpe sig med at finde nogle påskeæg i kirken.

Desuden var altergangen central i den korte gudstjeneste, idet skærtorsdag jo er den aften, Jesus spiste det traditionelle påskemåltid sammen med sine disciple for sidste gang. Det var der, han sagde, at når kristne spiser brød og drikker vin sammen, skal de huske, hvad der skete i påsken: Han blev forrådt. Han blev slået ihjel, men han blev levende igen efter tre dage – på påskemorgen.

Se flere billeder fra skærtorsdag her