Under opholdet i Tanzania vil Matilde lægge historier på denne adresse: http://ikipili.blogspot.dk/

Matilde sendes til Afrika

På vegne af menigheden i Engesvang skal Matilde Have Kallesøe det næste halve år gøre en indsats for kirken i Tanzania. Hun skal fra august til jul hjælpe til i en børnehave i Tanzania, og bagefter skal hun i tre måneder rejse rundt i Danmark for at fortælle om det arbejde, hun har været en del af.

Hun er netop nu ved at være færdig med gymnasiet, og i flere år har hun været sikker på, at hun vil bruge et sabbatår på at rejse som volontør til Afrika for at gøre en forskel. Gennem et samarbejde mellem sognene i Ikast-Brande og Herning - Kirke til Kirke-projektet - bliver hun sendt til et projekt støttet af Brødremenighedens Danske Mission. Det er i landsbyen Kipili ved bredden af Tankanikasøen.

- Jeg og en veninde fra Ejstrupholm skal være tilknyttet det, de kalder en forskole for lokale børn mellem fire og seks år.  Børnene, der kommer fra fattige familier, kommer tidligt om morgenen, og vi skal sørge for, at de får morgenmad, at de bliver vasket og så videre. Og så skal vi sammen med skolens faste lærer også deltage i undervisningen i løbet af dagen, forklarer Matilde, der har lidt sommerfugle i maven over at skulle af sted 10. august.

Men hun har ikke været i tvivl om, at hun ville sådan noget efter studentereksamen.

- Da jeg gik på Rønde Efterskole var jeg med på en studietur til et udviklingsprojekt i Kirgisistan. Det var meget skræmmende at se den enorme forskel i leveforhold hos os og i andre lande. Samtidig gav det mig en erkendelse af, hvor meget, vi egentlig kan hjælpe de, der ikke er så heldig stillet, som vi er. Siden den dag har jeg villet til Afrika for at gøre en forskel, siger Matilde, som tilføjer:

- Vi skal selvfølgelig ikke til Afrika for at gøre dem til danskere. Vi skal hjælpe dem til at blive lykkelige tanzanianere. Og så skal vi sikkert blive inspireret af deres levevis og kultur.

Fordi Matilde Kallesøe bliver udsendt gennem Kirke til Kirke-projektet, som laver forskellige indsamlinger i Midtjylland, får hun et rejselegat, der betyder, at hendes udgifter til rejsen kan indskrænke sig til måske 15.000 kr. I andre organisationers volontør-udsendelser man let komme til at betale mange gange mere for en kortere udsendelse.

- Vi får det her meget gode rejselegat. Men så skal vi også stå til rådighed for foredrag i januar, februar og marts. For foredrag indenfor kommunegrænsen skal vi ikke have kørepenge, men hvis vi bliver bedt om at køre ud i andre kommuner, skal vi have dækket vores kørsel, siger Matilde, som også glæder sig til at skulle ud i kirker, forsamlingshuse, skoler for at fortælle om at det nytter at skubbe til uligheden i verden.

- Det er ikke egentlig mission, vi skal deltage i. Vi skal ikke ud omvende folk. Vi skal ud og hjælpe en lokal kirke med at gøre et godt og vigtigt arbejde. Men det er rart at have med i rygsækken, at vi er udsendt af kirken i Danmark. Jeg er glad for, at kirken her i Engesvang bakker mig op. Jeg tror, det kan have betydning for mig, når jeg står derude, måske i en vanskelig situation, at jeg ved, at menigheden i Engesvang står bag mig, siger Matilde Have Kallesøe.